Hanze Luchttechniek werkt mee aan BREEAM-NL project Koninklijke Euroma

Hanze Luchttechniek - 8 januari 2019

Om mee te groeien met de vraag vanuit de markt verhuist Koninklijke Euroma begin 2019 naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het project is ontwikkeld als BREEAM-NL ‘Excellent’ project. De doelstelling voor de nieuwe productielocatie is het realiseren van een flinke energiebesparing.

Om de besparing te realiseren zijn er een aantal duurzame ontwerpmaatregelingen genomen, zoals het toepassen van heat recovery: de vrijgekomen warmte van de procesinstallatie zal gebruikt worden om het kantoor te verwarmen. Daarnaast zijn er materialen gekozen met een kleinere milieueffect. Het nieuwe bedrijfspand van Euroma beslaat meer dan 26.000 m2, waarvan circa 5.000 m2 kantoorruimte. Het gebouw wordt maar liefst 29 meter hoog en zal een volledig geautomatiseerd magazijn en hypermoderne menginstallaties bevatten.

Technische installaties

Samen met Van Dalen Installatietechniek, werkt Hanze Luchttechniek als luchttechnisch specialist mee aan dit bijzondere project. Hanze Luchttechniek mag de complete luchttechnische installatie voor haar rekening nemen. Het bouwvolume is 2.700 m2 rechthoekig kanalenwerk, 1.400 m1 rond kanalenwerk t/m diameter 315 mm en ca. 2.100 m2 kanalenwerk groter dan 315mm.